5 tips til en problemfri bilferie

motor.no problemfri bilferie

Det går mot sommer, og mange nordmenn er å finne på veien et sted, på vei mot et sted! Uansett om du skal til hytta, besøke slektninger eller på en lengre bilferie i Europa, er det viktig å være forberedt. Under har vi samlet fem raske tips som skal berge ferien, så du slipper å berge bilen.

1. Planlegg godt, men ikke stress

Det viktigste du kan gjøre før en bilferie, er å tenke gjennom hva du vil ha ut av den. Skal du langt, er det særlig viktig å tenke på hvor frie tøyler du ønsker deg – skal tidsplanen følges til punkt og prikke, eller er ikke det så nøye?

Selv om man ikke følger en stram plan, kan det være lurt å sette opp noen punkter på steder man bare se. Med noen planlagte stopp kan det være lettere å slappe av, og la seg forføre av reisen. Er barna med på tur, kan de få mye ut av at foreldrene følger opp deres innspill!

2. Få start på bilen!

Planlegging er vel og bra, men absolutt viktigst er jo at du i det hele tatt får start på bilen. Tall viser at den desidert vanligste årsaken til bilberging er elektriske problemer, altså med batteriet, dynamoen eller starteren.

Blir man stående i grøfta med et utladet eller forsømt batteri snur feriesmilet seg raskt opp ned. Heldigvis bruker Sønnak Batterier en teknologi som øker lademottakeligheten, som gjør at det er betydelig mindre risiko for at batteriet skal gå tomt.

3. Pakk trygt

Vi vet at det er viktig å pakke bilen riktig, men mange er kanskkje ikke klar over hvor avgjørende det kan være. En gjenstand blir 30 ganger tyngre hvis bilen bråstopper i 50 km/t. Det betyr at en halvliter brusflaske veier 15 kilo, og en koffert på 20 kilo havner på hele 600 kilo!

For å unngå disse farene er det viktig å pakke de tyngste tingene nederst og langt fremme i bagasjerommet. De myke gjenstandene kan du legge øverst, men ikke pakk høyere enn baksetet om du ikke har gitter. Sist, og kanskje vanskeligst: Forsøk å sikre løse gjenstander i baksetet, som for eksempel mobiler og flasker.

4. Komfort er nøkkelen

Finn dine optimale reiseplagg: Løse klær med komfortable sko som er lette å ta av og på er en god start. På bilferien sitter man lenge i ro, og ingenting er mer irriterende enn å mistrives med klærne, temperature eller andre bagateller, når man egentlig skal kose seg på veien.

Vurder også å ta med tepper og puter om dere skal kjøre nattestid.

5. Hold barna fornøyde

Reiser du med barn, kan det være ålreit å ha planlagt noen aktiviteter for de små. Det er ingen skam å ty til iPad, men skjerm i baksetet kan også føre til kvalme. Pass også på at matbitene underveis ikke er for sukkerholdige, da kan det også ende med et lite uhell i baksetet.

Ha forståelse for at barn ikke er lagd for å sitte stille i lange perioder, og forsøk å ta hyppige pauser så barna får rørt seg underveis. Tar du for eksempel med en liten ball kan barna aktiviseres med en gang bilen stopper, og både store og små får en effektiv luftetur.

Med Sønnak på tur – slipper du i hvertfall å bekymre deg for batteriet!

Finn riktig batteri og nærmeste forhandler hos Sønnak.