Rett batteri til din bil

Rett batteri i rett bil er en nødvendighet for at alt skal fungere.

Ved hjelp av søkefunksjonen over (den blå taggen med “FINN RETT BATTERI”) kan du ta rede på rett batteri til din bil, enten ved søk på registreringsnummer eller bilmerke og modell. Her kan du finne din nærmeste forhandler. Hvis du er usikker på hvilket batteri du trenger eller må ha hjelp med installering og bytte, har de rett kompetanse for deg.

OE-leverandør 

Exide Technologies er en OE (Original Equipment)-leverandør. Med det menes at Exide leverer batterier direkte til de fleste europeiske bilmerkene. Det betyr at når du kjøper en ny bil, så står det ofte allerede et Exide batteri i bilen. Ikke mange kan skilte med å være OE-leverandør fordi det krever mye resurser, forskning og utvikling for å kunne levere batterier etter spesielle kriterier. Exide er derfor en av veldig få. Med et batteri fra oss kan du være sikker på at batteriet er utviklet etter beste industristandard og holder, eller overgår, bilprodusentenes krav. 

 

Start-Stop

I de fleste biler med Start-Stop system trenger man batterier utviklet for nettopp denne teknologien. AGM-batterier gir deg opp til 4 ganger så mange syklinger som et vanlig standard batteri. De er designet for å kunne holdes delvis utladet, gi ekstra strøm når bilens generator ikke går (ved for eksempel rødt lys), samt gi en god og trygg start når bilen skal kjøres igjen. En annen type batterier som er utviklet for Start-Stop, kalles EFB. Dette er et batteri som har opptil 3 ganger så mange syklinger som et standarbatteri.

I våre standardbatterier har vi en karbontilsetting som gjør at lademottakeligheten økes. Dermed har et startbatteri fra Exide dobbel så høy lademottakelighet og gjør at det lades raskere, noe som er spesielt bra når kulda kommer. Når du bytter batteri i en bil med Start-Stop, anbefaler vi at du alltid setter inn et nytt batteri med samme teknologi som stod i bilen fra før. 

Bytt AGM med AGM, og EFB med EFB. Har du et standardbatteri i bilen kan du likevel mange ganger gå opp til AGM eller EFB.

Vedlikehold og lading

Selv om batteriene fra Exide holder den beste standarden, må batterier vedlikeholdes. Dette gjøres enklest ved å sørge for en god lading. Mange korte kjøreturer eller selvutlading ved langtidsparkering  gjør at batteriet mister startegenskaper, spesielt i kulde. Ved å unngå dette kan batteriet fungere i mange, mange år, men noen ganger lar det seg ikke gjøre. Derfor er en batterilader med temperatursensor noe vi varmt anbefaler. Når temperaturen synker, må spenningen i laderen opp. I tillegg er en lader som kan lade de ulike batteriteknologiene viktig for rett lading og vedlikehold.